About a Chair by Hay

Hay bestaat nog maar sinds 2002, maar heeft zich al bewezen als gevestigde waarde in het Deense meubeldesign. De ontwerpers laten zich inspireren door de jaren 50 en 60 en combineren deze vintage stijl met innovatieve ideeën. De ‘About A Chair 22‘ collectie is daar een perfect voorbeeld van en groeide sinds zijn ontstaan uit tot een echte klassieker in het gamma. De serie is uniek omwille van zijn pure eenvoud.

Huis ontwerper Hee Welling creëerde de stoel met functionaliteit in het achterhoofd. Tijdens het ontwikkelingsproces werd zelfs beroep gedaan op een beeldhouwer om de ‘kuip’ van de stoel zo comfortabel mogelijk te maken en werden talrijke testzittingen met proefpersonen georganiseerd. Het zitcomfort is dan ook meer dan optimaal!

De chair is ook een lust voor het oog. De Scandinavische design-esthetiek schijnt hier duidelijk door, met heldere lijnen, een eenvoudige uitstraling en functioneel karakter. Het ontwerp doet zelfs een beetje denken aan ‘Eames’ stoelen. Door het visueel ‘zwevende karakter’ van de kuip op het onderstel, oogt de stoel ook licht en luchtig. De schelp en poten komen in verschillende kleuren en uitvoeringen, waardoor de stoelen makkelijk gepersonaliseerd kunnen worden.

Hay staat voor duurzaam en betaalbaar design en is onmiddellijk herkenbaar aan hun kleurrijke designs, wat deze collectie ook typeert. Onlangs werden de stoelen uitgebracht in 14 nieuwe zachte kleuren. Ontdek de volledige Hay collectie bij Corifeo.