‘All-Time’ by Alessi

Alessi ontwikkelde zich sinds zijn bestaan in 1921 tot één van de meest toonaangevende Italiaanse designhuizen. Ze vertalen kunst en poëzie moeiteloos naar tableware en functioneel design dat de dromen van designliefhebbers elke keer overtreft. Alessi wordt daarom niet voor niets de ‘dream factory’ genoemd. Alessi’s sterke band met traditie in combinatie met hun artisanale oog voor detail leverde hen al tal van designprijzen op.

Alessi sloeg de handen in elkaar met designer Guido Venturini wat resulteerde in de All-Time collectie. Venturini’s werk draait steeds rond de mens in al zijn verschillende en tegenstrijdige facetten en deze collectie is daar een ultiem voorbeeld van. De serie is een re-design van de Pluto serie die hij al in 2001 voor Alessi ontwierp.

De All-Time lijn, bestaande uit een bestekset, glasservies en servies, wordt getypeerd door vloeiende, ronde basisvormen en het zachte licht dat steeds weerkaatst van elk item. Deze kenmerken, samen met een formelere uitstraling, maken deze collectie tijdloos elegant — een collectie for all-time!