Anita Le Grelle voor Serax

De collectie van Anita Le Grelle voor serax bezorgt liefhebbers van keramiek een magische tafelervaring. Het palet doorloopt originele tinten gaande van dieprood tot feeëriek blauw. In elke combinatie vormt deze eclectische collectie een magnifiek en uitgebalanceerd geheel.

De Brusselse Anita Le Grelle voedde haar kinderen op in Londen. Het verlangen om dingen te vervaardigen met haar handen bracht haar bij de Royal College of Art in Londen, waar ze uiteindelijk afstudeerde als beeldhouwer. Eenmaal teruggekeerd in België groeide de interesse voor aardewerk en keramiek. Anita wist een eigen collectie te creëren die — dankzij de subtiele vormen en de fijnheid van de stoneware — tot de verbeelding spreekt.

Deze authentieke lijn kan eindeloos gecombineerd worden. Zowel het uitgepuurde ontwerp als de verrassende kleuren laten een ongeziene vrijheid toe op gebied van esthetiek en functionaliteit.

Stoneware, of ‘gres’ in het Nederlands, is een keramisch materiaal dat zuurbestendig en niet-poreus is en zo de voordelen van porselein en aardewerk samenbrengt. Het is vrij uniek dat stoneware zo dun en licht afgewerkt wordt. Bovendien is het servies perfect vaatwasbestendig.

De collectie bevat een compleet servies van tweekleurige en effen kommen, borden, serveerschalen en bekers in verschillende formaten en tinten. Dankzij de artisanale afwerking met reactief glazuur is bovendien geen enkel stuk identiek en draagt het z’n eigen unieke identiteit. De volledige collectie is verkrijgbaar bij Corifeo.