Appels by Cores da Terra

Cores da terra maakt kunst met een verhaal. Net als echte appels in de boomgaard zijn deze keramieken appels stuk voor stuk unieke designobjecten. Hun realistische uiterlijk wordt verkregen dankzij het gebruik van enkel klei en natuurlijke kleurpigmenten. Opdat alles er zo levensecht mogelijk zou uitzien, worden boomtwijgjes gebruikt voor de stelen.

Het verbaast dan ook niet dat de natuur de grootste inspiratiebron van oprichtster Selma Calheira. De naam ‘Cores da terra’ staat voor ‘kleuren van de aarde’ en verwijst naar de natuurlijke pigmenten die ze voor haar keramieken gebruikt. Klei werd al snel de grondstof voor haar werk en ze past technieken toe die eigen waren aan de tradities van de inheemse bevolking. De Braziliaanse richtte Cores da terra in 1984 op en sindsdien groeide het bedrijf uit tot een wereldwijd fenomeen. Selma heeft meer dan 100 werknemers in dienst, schoolt ook lokale talenten tot ware kunstenaars en draagt op die manier bij tot de economische en culturele ontwikkeling van één van de armste regio’s van Brazilië.

In het keramische assortiment van Cores zitten, naast deze bijzondere appels, ook kersen, peren, hazelnoten, pruimen en vijgen: een letterlijke verwijzing naar de natuurlijke inspiratie van het atelier. Ze vormen zeker en vast een bijzondere eye-catcher in het interieur!