Aubergine gevuld met kruidig lamsgehakt door Louise De Brabandere

corifeo brasschaat louise de brabandere thursdaydinners

Ingrediënten voor 2 personen

2 aubergines
olie
1 sjalot
1 teentje look
250g lamsgehakt
handvol amandelen
3 gedroogde abrikozen, fijngesneden
2 tl granaatappelmelasse (Turkse winkel)
1 klein potje tomatenpuree
1 tl harissa (Turkse winkel)
gedroogde kruiden (komijn, kaneel, kardemom)
verse kruiden(munt, koriander, peterselie), fijngehakt
geutje rode wijn

 

Snij de aubergines in de lengte in twee en kerf een ruitpatroon in het vruchtvlees. Snij niet door de schil. Bestrijk de auberginehelften met olie en gril ze tien minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Gril ook de noten (in hun geheel) erbij. Let op dat ze niet verbranden.

Bak de fijngesneden sjalot in wat olie en voeg op het einde het geperste teentje knoflook erbij. Bak daarbij het vlees samen met de abrikozen, de fijngehakte noten (hou wat apart voor het serveren), granaatappelmelasse en het potje tomatenpuree. Kruid met de gedroogde kruiden, de helft van de verse kruiden en de harissa. Blus af met een geutje rode wijn.

Schik het gehakt op de aubergines en dek af met aluminiumfolie. Laat nog 30 à 45 min. Bakken op 180°C. Serveer met de geroosterde en fijngehakte noten en de verse kruiden.

IMG_6879c

 

 

Het receptenboek Thursday Dinners van Louise De Brabandere is verkrijgbaar bij Corifeo

IMG_2085g