Bottle Grinders by Menu

De designers van Menu zijn geobsedeerd door functionaliteit en producten die het leven makkelijker maken. What’s not to love about that? Een van deze innovatieve producten zijn de bottle grinders, een peper- en zoutvat waarbij het maalmechanisme aan de bovenkant zit, om morsen te voorkomen. Ook kunnen er makkelijk verschillende soorten grovere kruiden of noten mee gemalen worden.

Bottle Grinders lijken helemaal niet op het traditionele peper- en zoutvat; het minimalistische, moderne design van deze bottles vervult de fantasie van elke designaficionado. De grinders werden ontworpen in Denemarken door de designstudio van Norm Architects.

We wanted to steer far away from the predictable grinders and instead encourage people to experiment with spices, grains, seeds and all the other modern cuisine ingredients. The new powerful ceramic grinder allows you to be more creative,” zegt designer Jonas Bjerre-Poulsen van Norm Architects.

De grinders werden ontworpen in de vorm van een fles, een gegeven dat zeer belangrijk is aan het product. De designers wilden hiermee een verrassingselement creëren omdat de looks niet meteen doen vermoeden dat de Bottle Grinders gebruikt worden om kruiden met te malen. De grinders komen in negen kleuren: ash-carbon, blues,  moss greens, brushed steel, polished steel, dark green, purple, classic blues, en mustard. De volledige Menu collectie is verkrijgbaar bij Corifeo.