Brokis: lights on!

De Tsjechische verlichtingsproducent Brokis viert dit jaar zijn 10de verjaardag. Nog steeds maken ze exquisiete designlampen van superieure kwaliteit en vakmanschap, waarvoor ze wereldwijd verschillende awards in ontvangst nemen. Hun innovatieve lichtoplossingen tasten de grenzen van hedendaags design af.

Eén van de pijlers uit het Brokis portfolio is de balloon collectie die op een transparante luchtballon geïnspireerd is. De lichtbron lijkt te zweven in de ballon waardoor het design eenvoudig en tijdloos is. De serie is samengesteld uit een tafelmodel en twee grotere modellen, die ook als vloerlamp gebruikt kunnen worden. De muffin lamp bereikte ondertussen ook een iconische status. Het designer duo Lucie Koldova en Dan Yeffet haalde de mosterd voor de gekende muffin-vorm bij de Franse ‘boulanger’.

De elegante shadows zijn een hommage aan de vermaarde pendellampen uit de Franse ateliers. De vier verschillende lampen worden vervaardigd uit handgeblazen glas in combinatie met handbewerkt hout. Creativiteit ontbreekt hier zeker niet, want de lampen kunnen in hun verschillende kleuren en vormen met elkaar gecombineerd worden in clusters van vijf of tien. Ook apart zijn deze lampen echte eyecatchers!