Contrast fascineert: Leimu lamp

De Leimu tafellamp van iittala werd ontworpen door Magnus Pettersen, een jonge designer geboren in Noorwegen, die gefascineerd is door tegenstellingen en contrast. Zonder vooroordelen zoekt hij naar interessante samenvoegingen van verschillende materialen en kleuren. Zijn stijl wordt graag beschreven met de term ‘industriële luxe’.

De combinatie glas-beton is welbekend in de architectuur. Pettersen daagde zichzelf uit en ontwikkelde vanuit zijn eigen studio in Londen deze verrassende Leimu lamp, geïnspireerd op een klassieke lampenkap. Ze werd in 2014 bekroond met de iF Golden Design Award.

Het ontwerp bestaat uit een stevige betonvoet in combinatie met een fijne en tegelijk imposante glaskap, die met de mond geblazen wordt. Het design zorgt niet alleen voor een vernieuwende harmonie tussen hard en zacht, tussen gevoeligheid en sterkte, maar ook voor een uniek karakter dankzij de ambachtelijke productie.

Leimu betekent niet voor niets ‘de vlammende gloed van een zonsondergang’. Zowel in de koperbruine als in de grijze uitvoering zorgt deze tafellamp van iittala voor een warme en ontspannende sfeerverlichting.