Feeling hoptimistic!

De hoptimist was razend populair in de jaren ’60 en staat nu opnieuw in de spotlights met zijn sprankelende kleuren en grappig design.

De vrolijk botsende hoptimist is een ontwerp van de Deense kastenbouwer Hans Gustav Ehrenreich. Zijn vakmanschap zorgde ervoor dat de hoptimist in de jaren ’60 zowel in Denemarken als ver daarbuiten bekend raakte. Het is een object dat intussen wereldwijd symbool staat voor vreugde en energie.

Iedereen wil meteen het hoofdje van de hoptimist indrukken. Het lachende gezichtje botst hierdoor heen en weer en geeft een positieve vibe. Er bestaan vrouwelijke en mannelijke versies en ook de kinderen ontbreken niet in het verhaal, perfect om je eigen hoptimist-familie samen te stellen. Voor de feestdagen zijn er speciale uitvoeringen verkrijgbaar die ludiek inspelen op de verschillende gelegenheden.

De houten optimist is echter nog een klasse apart en getuigt van echt vakmanschap. Hij wordt volledig met de hand vervaardigd, waardoor elke uitvoering verschilt in structuur en andere patronen vertoont. De oogjes worden ingelegd met wengé-hout. Dit natuurlijk ogend stukje Scandinavisch design leent zich daardoor uitstekend tot decoratief element, zowel voor jong als oud. Op een glimlach en een gezonde dosis positieve energie staat immers geen leeftijd.

De productie gebeurt in een beschermde werkplaats en het bedrijf ondersteunt zowel financieel als materieel de Deense cliniclowns. Ook op die manier willen ze een beetje vreugde in de wereld verspreiden.