Forge de Laguiole

Traditie in perfectie

Bij Forge de Laguiole gaan traditie en design duidelijk hand in hand. De messen worden met de hand gesmeed uit staal afkomstig uit de streek van het Aubrac-plateau in Zuid-Frankrijk. Het complexe productieproces werd van generatie op generatie doorgegeven en telkens verder geperfectioneerd.

Alle ambachtslui beschikken dan ook over een bewonderenswaardige expertise. Hun vaardigheden op vlak van beeldhouwen, polijsten en graveren kunnen moeiteloos de concurrentie met goudsmeden en horlogemakers aangaan. Het hand- en snijwerk maakt elk mes uniek, waarbij de zorgvuldig geselecteerde materialen garant staan voor kwaliteit en duurzaamheid.

Het design van de messen staat echter nooit stil. Naast een voortdurend streven naar perfectie, werkte Forge de Laguiole reeds samen met verscheidene Franse designers, architecten en chefs die telkens een herinterpretatie van het traditionele mes afleverden. Zo gaf Philippe Starck – die trouwens ook het hoofdkantoor van Forge ontwierp – de messen een modern uiterlijk, gebaseerd op pure en elegante lijnen. De fluogekleurde varianten van Jean-Michel Wilmotte – met gestileerde vormgeving – zijn dan weer een opvallende verschijning aan elke tafel.

Het erfgoed van Forge gaat in elk geval niet verloren, maar vindt zich bovenal telkens opnieuw weer uit. Intussen maakt een nieuwe garde kunsternaars en ontwerpers zich dan ook op om het ontwerp van de messen onder handen te nemen. Wordt vervolgd…