Missoni Home: geraffineerde Italiaanse elegantie

Rosita Missoni komt uit een Italiaanse familie die sinds de jaren twintig actief is in de textielsector. Samen met haar man Ottavio besloot ze in de jaren vijftig om aan de slag te gaan met vier breimachines in de kelder van hun huis in Lombardije. Het koppel vergaarde met de jaren niet alleen een doorgedreven kennis van weeftechniek, maar ontwikkelde tegelijk hun typerende zigzag-stijl bij het ontwerpen van truien en jurken. De eerste collectie onder de naam ‘Missoni’ werd gelanceerd in 1958. De creaties van het beroemde mode- en designhuis zijn nog steeds even herkenbaar: krachtige kleuren, dynamische en geometrische patronen en motieven, vaak op de natuur geïnspireerd.

Omdat steeds meer aandacht geschonken werd aan huisinrichting, begon Rosita ook interieurstoffen te ontwerpen. Vandaag focust zij zich uitsluitend op de designafdeling ‘Missoni Home’. Voor haar is een interieur in constante evolutie. Door het toevoegen van kleur of het combineren van eenvoudige en gesofisticeerde vormen kan je de ambiance van een kamer totaal veranderen.

Volgens Rosita moet een woning tegelijk iets veelzijdigs en informeels uitstralen waardoor emotie en nieuwsgierigheid opgewekt worden. Met veel passie richt zij haar huis steeds opnieuw in om er mensen in te verwelkomen.