MMooD by Pascale Naessens

Pascale Naessens is er de laatste jaren in geslaagd een duidelijke eigen koers te varen, die gebaseerd is op puurheid en authenticiteit. Dat zien we in haar werk als keramiste en in haar boeken. Haar uitzonderlijke succes bewijst dat ze de juiste snaar raakt bij de mensen. Ze is het toonbeeld van de hedendaagse, bewuste en creatieve vrouw.

Pascale Naessens’ werk als keramiste reflecteert het lijnenspel waar ze zo van houdt en dat heeft ze doorgetrokken naar een nieuwe uitdaging. Samen met de Belgische fabrikant MMooD en designer Axel Enthoven bracht ze een prachtige reeks van houten opzettafels en dienborden uit. Ze maken het leven eenvoudiger, aangenamer en mooier. Ze kunnen tegen een stootje, zijn stevig en robuust, maar tevens gestileerd. Het natuurlijke materiaal krijgt door het gebruik een eigen patine, dat mooier wordt met de jaren.

De opzettafels en dienborden zijn gemaakt van 100% massief eikenhout, één van de mooiste en sterkste houtsoorten. Elke eik groeide in verschillende omstandigheden en kreeg daardoor z’n unieke uitstraling, gevormd door groeiringen, knoesten en de taaiheid van het hout. Het is een levende materie. In die zin is ook elk stuk uniek.