New norm dinnerware by Menu

Slim design

Toen menu en norm architects van start gingen met de ontwikkeling van een nieuwe servieslijn werd al snel duidelijk dat het project zou uitgroeien tot een unicum dat een veel bredere basis verdiende. Het Deense partnership barstte al snel uit z’n voegen en leidde zelfs tot het ontwerp van ’s werelds mooiste designrestaurant Höst, gelegen te Kopenhagen. Wat met het ontwerp van één bord startte, had zo een onmiskenbare impact op de hele designwereld.

Het bijzondere karakter van de new norm dinnerware-reeks schuilt in de filosofie die de ontwerpers van norm architects er op nahouden. Geheel volgens de traditie van Scandinavisch design gaan ze voor simpliciteit en eerlijkheid. ‘In ons werk streven we naar geometrische zuiverheid en een eenvoudige natuurlijkheid voor een gevoel van rust en harmonie. We willen zo komen tot de hoogst mogelijke expressie. In een tijdperk dat druipt van overdadige beelden, vormen en geluiden, blijkt ‘verminderen’ nog het meest welsprekende gebaar,’ aldus norm architects.

Het resultaat is een bijzonder uitgebalanceerd servies, gebaseerd op eenvoudige lijnen. Het servies is een herinterpretatie van de klassieke kunst van het dineren. De verschillende kleuren en materialen zorgen voor creatieve mogelijkheden, zonder het harmonieuze aspect uit het oog te verliezen.

De productie vindt plaats in een state-of-the-art werkplaats, gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardig porselein voor het restaurant- en hotelwezen. Alle items worden met kleur geglazuurd en tweemaal op hoge temperatuur gebakken voor maximale weerbaarheid. De unieke vormen en zachte aquarelle look maken de new norm dinnerware-reeks tot een hoogstandje van tablewareontwerp, maar ook van design in het algemeen.

Ontdek de volledige collectie new norm dinnerware van menu bij Corifeo