Ruutu vaas by iittala: glasblaasexpertise van het hoogste niveau

De strakke lijnen en het levendige gevoel van mondgeblazen glas geven het nieuwe collector’s item van iittala, de ruutu vaas, karakter. Ruutu, een ontwerp van de Franse broers Ronan en Erwan Bouroullec, mag dan eenvoudig van vorm zijn, maar de meest bekwame vaklieden in de glasfabriek zijn nodig om deze unieke vaas te maken. Elke vaas is een waar meesterwerk.

Ruutu, het Finse woord voor diamant of vierkant, is een collectie vazen die vervaardigd wordt in verschillende kleuren en formaten. De grote verscheidenheid aan kleuren vormt ook een uitdaging in het productieproces: een gelijkmatige, zachte kleur verkrijgt de vakman alleen door de exacte temperatuur, timing en heel veel expertise op het gebied van glas.

Iittala weet als geen ander hoe het kleuren kan manipuleren. Voor ruutu is een palet aan zachte waterkleuren gecreƫerd. Wanneer de vazen dan met elkaar gecombineerd worden, lopen ze naadloos in elkaar over en brengen ze zowel de kracht als de fragiele aard van het glas tot leven. De broers Bouroullec stelden een prachtig kleurenpalet samen dat ruimte laat voor eigen creatie en smaak.