De smaakvolle kunst van dineren bij Rosenthal

Al meer dan 100 jaar staat de naam rosenthal synoniem voor een luxueuze cultuur van dineren. De charme van het porselein, het glas, de keramiek en het bestek is te danken aan het vermogen van rosenthal om de essentie van de tijdsgeest te vertalen naar de producten.

Meer dan 150 kunstenaars en ontwerpers houden de verschillende rosenthal-lijnen in leven en hun werk weerspiegelt daarbij de hedendaagse kunststromingen. Ze werken samen om vorderingen in hoge kwaliteit en functionaliteit te bereiken. Of het nu een bordje of een kopje is, een vaas of een schaal, elk item weerspiegelt het karakter van de respectievelijke collecties en voegt daar z’n eigen bijzonderheid aan toe, zonder de harmonie uit het oog te verliezen.

TAC is een van de meest bekende collecties van rosenthal. Ze werd ontworpen door de beroemde architect Walter Gropius die een grote invloed had op artistieke creaties uit de 20ste eeuw. Hij was de oprichter van The Architects Collective (TAC) en spirituele vader van het wereldberoemde bauhaus. Hij ontwierp daarnaast ook twee bedrijfsgebouwen voor rosenthal.

De TAC-collectie maakt al jaren onderdeel uit van de standaardcollectie van het Centre Pompidou in Parijs, als een voorbeeld van tijdloos design. Het gaat om een puur ontwerp uit 1969, gebaseerd op eenvoudige, geometrische vormen.