Songbirds by Kay Bojesen

Bird is the word! De Deense ontwerper Kay Bojesen ontwierp de Songbird collectie al in de jaren 50, maar deze ging pas enkele jaren geleden in productie. De familie van zeven vogels hebben elk hun eigen kleurrijke persoonlijkheid en werden vernoemd naar de ontwerper en zijn familie: Ruth, Pop, Otto, Ernst, Peter, Sunshine en Kay. Bojesen haalde de inspiratie voor deze designobjecten bij zijn familiehuis, ‘Bella Vista’, dat noordelijk van Kopenhagen ligt. De patio was steeds gevuld met bloemen, rieten meubels en … vogels.

De Songbirds hebben een cleane, moderne feel en lijken enorm levensecht! Ze zijn gemaakt van massief beukenhout en met de hand beschilderd.

‘Kay’ is vernoemd naar de ontwerper zelf die een groot fanaat van de kleur blauw was, wat zich ook laat zien in de mooie blauwe vogel die hij ontwierp. Kay Bojesen ging steeds gekleed in een blauw pak, shirt of das; een gentleman met een gevoel voor understated elegance! Ook ontwierp hij meer dan 2000 stuks, wat hem tot een van de meest productieve, Deense kunstenaars uit de vorige eeuw maakt. Bojesen is vooral bekend om zijn houten dieren, variërend van apen tot deze songbirds.

De volledige collectie van Kay Bojesen is verkrijgbaar bij Corifeo.