Stacked by Muuto

Julien de Smedt en JDS Architects werkten samen met het Deense, populaire interieurmerk Muuto om een modulair kastensysteem uit te werken, dat geheel naar eigen behoefte en wensen in elkaar kan gezet worden. De vruchtvolle uitwisseling van ideeën groeide uiteindelijk uit tot de Muuto Stacked-modules. Deze units kunnen met elkaar worden gecombineerd — met of zonder backboard — zodat je eigen opberg- of kastsysteem creëren kinderspel wordt.

Muuto Stacked bestaat uit twee reeksen — de Mini Stacked versie is kleiner qua afmetingen en dikte van het hout — die telkens in drie verschillende maten bestaan. De combinaties die je hiermee kan maken zijn eindeloos! De grote boxen — al dan niet met backboard —  worden meestal tegen een muur geplaatst, maar komen ook perfect als scheidingswand tot hun recht. De units met backboard kan je ook aan de muur ophangen.

Om tot de verschillende afmetingen te komen, besloot JDS Architects een heel aantal dagdagelijkse gebruiksvoorwerpen op te meten. Dus geen willekeurige afmetingen, maar een gecoördineerd, efficiënt geheel van modules. Deze functionele benadering zorgt ervoor dat de modules perfect aangepast zijn om boeken, kledij, servies en zelfs verlichting een plaats te geven in je interieur!

De volledige Muuto collectie is verkrijgbaar bij Corifeo.