Teema by iittala

Tableware is bij iittala een belangrijke pijler in het aanbod. Het Finse designmerk staat al decennialang garant voor servieslijnen vervaardigd uit hoogwaardig en sterk porselein, dat zelfs in de oven en diepvries kan gebruikt worden. Functionaliteit en kwaliteit zijn dan ook de kernwoorden bij uitstek in hun designwoordenboek. Bovendien worden de serviezen zo ontworpen dat ze ook onderling combineerbaar zijn.

De basis van tafeldekking werd bij iittala gelegd met het teema-servies dat al in 1952 in productie werd gebracht in Finland. De teema-collectie is bovendien een ontwerp van één van iittala’s meest iconische designhelden, Kaj Franck. De servieslijn vat meteen de essentie van Scandinavisch design samen, doordat elk teema-item afgeleid wordt van drie eenvoudige vormen: een cirkel, een vierkant en een rechthoek. Het maakt teema tot een veelzijdige servieslijn met eindeloze combinatiemogelijkheden van vormen, maten en kleuren.

Door het efficiënt bruikbare en duurzame karakter, leent teema zich tot het perfecte servies voor dagelijks gebruik. Het is intussen één van de sterkhouders van het merk en staat — net als zijn ontwerper — te boek als een vooraanstaand Scandinavisch designicoon.