The Five Seasons van Alessi

De levenscyclus in geuren

Marcel Wanders is een Nederlands industrieel ontwerper. Hij is medeoprichter en artdirector van het designlabel Moooi in Breda. Daarnaast heeft Wanders een eigen ontwerpstudio waar hij werkt voor verschillende grote internationale namen waaronder Alessi.

Bij het bedenken van The Five Seasons draaide alles om geur. Geur is gekoppeld met het retroscentisch geheugen waardoor we enkel al door het ruiken van een geur bepaalde emoties kunnen waarnemen. Geur roept herinneringen op en net dit was de gedachte achter het gehele concept. Kiezen naar waar je reist tijdens een heerlijk dolce far niente moment… Met de Five Seasons-collectie stem je jezelf af op elk seizoen van het jaar en tover je jezelf zo de winter in, de lente, de zomer, de herfst, of…? Shhh… de vreemde eend in de bijt. Zwart. Een vijfde en speciale geur gehuld in de mystiek van onze innerlijke dimensie.

De nieuwe onweerstaanbare geuren van Alessi zijn zowel verkrijgbaar als kamerdiffusers met verfijnde mahoniehouten bladeren in vorm per seizoen, als geursprays én geurkaarsen gemaakt van plantaardige was in een elegante porseleinen houder. Als accessoires zijn er een lavasteen diffuser en de leuke kaarsendover ‘Buzz’, een bij uitgevoerd in verchroomd Zamak.