‘Too many husbands’ by Wouters & Hendrix

Katrin Wouters en Karen Hendrix zijn de belichaming van puur Belgisch vakmanschap. Het duo ontwerpt samen al meer dan 30 jaar lang elegante juwelen, die een balans vormen tussen traditioneel meesterschap en hedendaagse trends. Het artisanale karakter van de juwelen en de stijlvolle afwerking zorgden voor internationale bekendheid.

Het verhaal van gevestigde waarde Wouters & Hendrix neemt een aanloop op de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, waar Karen en Katrin elkaar vonden tijdens hun studies, en dit gaat zo al 70 collecties lang door. Passie en gevoel spelen een belangrijke rol bij het ontwerpen van hun collecties die meestal spontaan ontstaan. Niets lijkt rationeel in de wondere wereld van Wouters & Hendrix. Alles wordt met veel liefde handgemaakt en geproduceerd in België met behulp van oude technieken, wat hen ook het Antwerp’s Most Brilliant label opleverde.

Het bijzondere aan al deze ontwerpen is dat ze telkens een eigen verhaal vertellen. Humor en romantiek zijn dan ook belangrijke waarden. De nieuwste lijn ‘too many husbands’ draait rond de vrouw en haar relatie met mannen, die haar, ondanks alles, blijven aanbidden. Het verhaal van de vrouw is een universeel verhaal, gevuld met sensualiteit, onvoorspelbaarheid, geheime verleiding en emotionele wendingen. Ook met een duidelijke knipoog natuurlijk!