Vrolijke prints van Marimekko

Sinds de jaren ’50 sieren vrolijke ontwerpen de fashion & design collecties van Finse brand Marimekko. Wat begon als een textielbedrijfje dat stoffen produceerde met ontwerpen van bevriende designers, groeide uit tot één van Finland’s grootste designexporteurs.

Marimekko is gekend voor zijn felgekleurde stoffen en simpele prints. Twee pionierontwerpers in het bijzonder hielpen Marimekko mee op de kaart te zetten als bron van cutting-edge stijl. Vuokko Nurmesniemi was het brein achter de uitgesproken streep-designs en Maija Isola bedacht de welbekende bloemenprints. Wat Vuokko in de jaren ’50 deed voor de Finse vrouw kan worden gelijkgesteld aan wat Coco Chanel deed voor de Franse vrouw; de mogelijkheid bieden om vrij te kunnen bewegen in kleding en zich kunnen uitdrukken door middel van mode. Zo werd Marimekko meer dan enkel een merknaam, het stelde een hele generatie en tijdsbeeld voor.

Nog steeds blijft Marimekko enorm populair en vallen hun vintage designs, zoals de Unikko bloem en de Räsymatto stippen, bij zowel jong als oud enorm in de smaak. Zo mogen de tableware collecties op vele huistafels pronken!

De volledige tableware collectie van Marimekko is verkrijgbaar bij Corifeo.