Zo vrij als een Eames housebird

Charles en Ray Eames gingen de geschiedenisboeken in als de grondleggers van het moderne design. De unieke synergie van het legendarische ontwerpersduo veranderde het interieurlandschap voorgoed, want samen gaven ze design een geheel nieuwe look. Speels en functioneel. Gestroomlijnd, elegant en gewoonweg simpel. Dat was, en is nog steeds, de ‘Eames look’.

Meneer en mevrouw Eames verrijkten hun eclectisch interieur met tal van voorwerpen die ze van hun reizen meebrachten. Zo kochten ze een houten vogel in Canada die vijftig jaar lang hun woonkamer mocht sieren. Al snel werd het stuk folk art gekatapulteerd naar een iconische status, omdat hun bijzondere huis zo vaak werd gefotografeerd door toeristen en designfans. Het gerenommeerde designmerk Vitra besloot daarom om de ‘huisvogel’ te hertekenen en hem zijn prominente plek in de woonkamer van designliefhebbers terug te geven.

De Eames House Bird is gemaakt van zwart gelakt massief elzenhout en de poten zijn van zwarte staaldraad. Een inspirerende eyecatcher voor elk interieur!